11 декември 2008

Нещо важно: среща на дизайнери и архитекти в София

Наскоро получихме в студиото покана за участие в първата неформална среща на дизайнери и архитекти в София. Споделям го тук, защото форматът на срещата ме грабна веднага и мисля, че и за вас ще е полезно да научите нещо повече за тази чудесия, още повече че става дума за международна мрежа на таланти и още нещо...внимание!...по време на тези срещи в други страни са участвали и презентирали дори моите любимци Рем Коолхаус и Тойо Ито.


Pecha Kucha кърти мивки
Точно така се казва - Pecha Kucha. Няма майтап. Форматът идва от Япония и е на симпатягите Klein Dytham architecture, на които им писнало разни колеги да разтягат двучасови локуми, когато представят работите си и затова отсекли "Баста! От сега нататък всяка презентация ще бъде в 20 слайда и всеки слайд ще бъде на екран за 20 секунди!". Така се родила Pecha Kucha, което на японски означава нещо като "дърдорене" или "лафче".

Скоро форматът 20 х 20 се харесал на толкова народ, че колегите започнали да се събират често-често и вместо само да къркат и да се оплакват от инвеститорите, си правили дизайнерски вечеринки с по няколко презентатора, а другите в залата първо гледали, а после, в зависимост от това, на колко бири били, почвали да ги аплодират, да си лафят с тях или да ги критикуват.

Мълвата разнася за лондонската Pecha Kucha Night, организирана не от кой да е, а от един от редакторите на ICON, билетите за която се разпродали за точно час и половина и на която се събрала тълпа от 1500 души.

Pecha Kucha купонът иде в София

Съвсем сериозно. На 29 януари в "Соло". Който не вярва да види ей тука >>

Ако не сте махмурлии след празниците, ясно е, къде ще се видим ;)

А тук - малко кино за "Пе-Чак-Ча":





Няма коментари:

Публикуване на коментар